ΙΣΘ: «Ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ, πριν από το θείο Δράμα»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΘ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καταδικάζει την ακύρωση των αρχαιρεσιών του Πανελλήνιου, με απόφαση Ξανθού.

«Αυθαίρετη η καθαίρεση του εκλεγμένου Δ.Σ. του ΠΙΣ σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τους γιατρούς όλης της χώρας» υποστηρίζει ο Νικόλας Νίτσας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης – ΙΣΘ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της συμπρωτεύουσας είναι ο πρώτος και ο μόνος μέχρι στιγμής Ιατρικός Σύλλογος που τοποθετήθηκε για την απόφαση της μη επικύρωσης των εκλογών του ΠΙΣ, από τον Ανδρέα Ξανθό.

Διαβάστε επίσης: Α. Ξανθός: Ακύρωσε τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΘ κ. Νίτσας:

«Τη στιγμή που όλη η χώρα ετοιμάζεται για το Θείο Δράμα, δημοσιεύεται απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού για ακύρωση των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ταυτόχρονη αυθαίρετη καθαίρεση του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου με πλειοψηφούσα παράταξη την ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ με 62%».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι η καθαίρεση του ΠΙΣ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

«Προφανώς εν όψει των προσεχών συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προτιμά να έχει απέναντί της βολικούς συνομιλητές αντί της δυνατής φωνής των γιατρών της χώρας. Ο χρόνος όμως κυλά γρήγορα και η δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία», αναφέρει ο κ. Νίτσας

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και  Γιώργος Ελευθερίου θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, όπως έχουν δηλώσει.

Δείτε την απόφαση του Ανδρέα Ξανθού: