Εισαγγελέας για τα χρυσά χειρουργεία στο ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από καταγγελλίες της ΟΕΝΓΕ, ότι στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα" ιδιώτες χειρουργοί, πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Κατόπιν εντολή της προς την εισαγγελέα κ. Σίσκου, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται και να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Να σημειωθεί εδώ ότι μετά από σχετικές καταγγελίες του προσωπικού του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» καταγράφεται παρουσία και εκτέλεση χειρουργικών πράξεων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου από ιδιώτες γιατρούς καθώς και από συνταξιοδοτηθέντες γιατρούς του ΕΣΥ.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα η πρακτική αυτή υποθάλπεται από συγκεκριμένους γιατρούς του εν λόγω Νοσοκομείου, ενώ παρόμοιες καταγγελίες υπάρχουν και για άλλα Νοσοκομεία της χώρας.

Αυτή η έκνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ απαιτεί από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Διοικητές των ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και συνταξιοδοτηθέντων ιατρών από τα Νοσοκομεία και τον πειθαρχικό έλεγχο των συνεργών τους.

Πάντως το ζήτημα είναι πως μπορεί σήμερα ιδιώτες παρανόμως να μπαίνουν στα δημόσια χειρουργεία, πρόθεση όμως της κυβέρνησης είναι στο άμεσο μέλλον να ανοίξει το ΕΣΥ και επισήμως σε ιδιώτες οι οποίοι θα μπορούν να χειρουργούν τους «πελάτες» τους δίνοντας ένα ποσό και στο νοσοκομείο. Πρόθεση που φυσικά βρίσκει κάθετα αντίθετους τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιδράσουν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς φαρμακεία η μισή Ελλάδα! Στα δύο ο κλάδος! Νέα κόντρα με Άδωνι

Αυτά τα 20 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Μοιράζει…ρευστό ο Άδωνις!

Πατούλης κατά Άδωνι και …τούμπαλιν! Ο ιός της γρίπης που «χτύπησε» τους πρώην φίλους

Αυτή τη σύμβαση ποιος θα την πάρει; Η μάχη για τις νέες συνεργασίες με ΕΟΠΥΥ!