ΙΣΑ: Τρεις περιπτώσεις πλαστών πτυχίων στον Εισαγγελέα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με Πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων. Σε τρεις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι είχαν προσκομισθεί πλαστά πτυχία.

Ειδικότερα δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η άλλη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού Πανεπιστημίου. Μάλιστα συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

Στον Εισαγγελέα

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΙΣΑ, δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, ωστόσο διαβίβασε το φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα το Σεπτέμβριο του 2014. Εντούτοις όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω πολίτης, συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη Δημόσια υγεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ