ΙΣΑ προς τα μέλη του: λιποτακτούν όσοι εγγράφονται στον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Σε ανοικτή επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά από τα μέλη του να αποσύρουν τυχόν δηλώσεις συνεργασίας στον ΕΟΠΠΥ ενώ θεωρεί ουσιαστικά λιποτάκτες όσους προδώσουν τον αγώνα του κλάδου και σπεύσουν να ενταχθούν.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ σε Ανοιχτή Επιστολή στα Μέλη του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Έκκλησή μας είναι κανείς να μηνεγγράφεται στον ΕΟΠΥΥ μέχρι την τελική μας νίκη.

Όσοι εγράφησαν ήδη να ανακαλέσουν τη δήλωσή τους.

Ο Αγώνας συνεχίζεται. Σε αυτή τη χρονική στιγμή θα μετρήσουμε εκείνους που συντάσσονται με τους αγωνιστές και εκείνους που λιποτακτούν εις βάρος των συναδέλφων τους».

Εκτός αυτού ο ΙΣΑ ζήτησε διευκρινήσεις από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως:

1) την ιατρική αμοιβή για την οποία «ουδείς λόγος γίνεται. Εμείς, εμμένουμε στα 20 ευρώ ως ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση».

2) τη διαδικασία πιστοποίησης των γιατρών που επιθυμούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και ελεύθερα και το χρονοδιάγραμμα έναρξής της.

3) τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.

4) την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ΣτΕ ο Ιατρικός Σύλλογος για τον ΕΟΠΥΥ

κραυγή αγωνίας από τους νέους Ιατρούς

ΠΙΣ προς γιατρούς: «αποσύρετε τις αιτήσεις σας από τον ΕΟΠΥΥ»