ΙΣΑ: Να πληρωθούν οι εφημερίες του πολιτικού προσωπικού των ειδικευομένων του 251

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως έχει αποκαλύψει το iatropedia.gr από την περασμένη εβδομάδα, κάποιοι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έλαβαν -όπως οι υπόλοιποι- τις δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου 2015. Στην κατηγορία αυτή, των αδικημένων, μάλιστα είναι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία που πήραν γιατρούς με την διαδικασία του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και γενικούς γιατρούς από το ΠΕΔΥ για τα εξωτερικά τους ιατρεία. Τώρα, ο ΙΣΑ αναδεικνύει το αντίστοιχο πρόβλημα των ειδικευόμενων -μη στρατιωτικών- γιατρών από το 251 ΓΝΑ που παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους επί ακόμα μεγαλύτερο διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ για τις απλήρωτες εφημερίες, «κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διαμαρτυρία των ειδικευομένων του 251 ΓΝΑ σύμφωνα με την οποία οι πολίτες ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου, λόγω της  καθυστέρησης  πληρωμής των  εφημεριών από Νοέμβριο του 2015, υπέβαλαν την από 29/2/2016 έγγραφη αναγγελία επίσχεσης εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, σας καλεί όπως άμεσα διευθετήσετε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα  επισπεύδοντας την διαδικασία αποπληρωμής των ως άνω δεδουλευμένων των ιατρών και όπως ομαλοποιήσετε τη διαδικασία εμπρόθεσμης καταβολής  των δεδουλευμένων τους».

Και το ΔΣ του ΙΣΑ συνεχίζει αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος για τους νοσοκομειακούς γιατρούς -ειδικευμένους και ειδικευόμενους- που έχουν δει τα τελευταία χρόνια το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 50% την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία κατακλύζονται από όλο και περισσότερους ασθενείς… «Σε μια εποχή, όπου οι μισθοί των ιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευόμενων έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τους συγκεκριμένους μισθούς, δεν τους λαμβάνουν ούτε καν οι καθαρίστριες των νοσοκομείων, είναι ανήκουστο οι γιατροί να παραμένουν συνεχώς απλήρωτοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ το προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του iatropedia.gr