Ήρθε το Plan C των γιατρών: Συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τις 13 Δεκεμβρίου και …βλέπουμε!

  • Iatropedia
Άλλες τέσσερις ημέρες απεργίας εξήγγειλαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά το πλήρες αδιέξοδο με την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας. Συνεχίζουν έως και τις 13 Δεκεμβρίου και ...έχει ο Θεός!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Παράταση στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς οι γιατροί τραβούν το σχοινί της κόντρας με τον Άδωνι και συνεχίζουν τις απεργίες τους έως και τις 13 Δεκεμβρίου από 9 που αρχικά είχε ορισθεί.

Η απόφαση ελήφθη μετά και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τον ΟΜΕΔ όπου υπήρχε διαμεσολαβητής αλλά άκρη δε βρέθηκε.

Από την άλλη και ο Άδωνις Γεωργιάδης τραβά από τη δική του πλευρά την κόντρα στα άκρα καθώς θα ανακοινώσει ότι ανοίγει τον ΕΟΠΥΥ σε περισσότερους ιδιώτες γιατρούς. Έτσι θα καλυφθεί το κενό για τους ασφαλισμένους και ταυτόχρονα θα πιεστούν και οι απεργοί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις με βάση το σενάριο Άδωνι.

Ωστόσο ένα είναι βέβαιον η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ακυρώσει το σχέδιό της για απολύσεις γιατρών καθώς αποτελεί δέσμευση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά στην τρόικα. Εξ ου και οι πιέσεις προς τον υπουργό Υγείας να “τελειώνει αλλά όσο το δυνατόν χωρίς εντάσεις”. Κάτι που προς ώρας δε φαίνεται να επιτυγχάνεται.

Τη στήριξη της στους απεργούς γιατρούς εκφράζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί) θεωρώντας ότι “δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση εργασίας και θα φροντίσει να πετύχει η κινητοποίηση των συναδέλφων μας χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές”.

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι 5000 ιατρεία συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών σε όλη την Ελλάδα δέχονται με τον ΕΟΠΥΥ το σύνολο των ασφαλισμένων, έχοντας την δυνατότητα για 58000 επισκέψεις ημερησίως, “ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας του πρώην ΙΚΑ, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς συμπολίτες μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω κατάρρευσης ΕΟΠΥΥ! Πόσο φθάνει η αναμονή

Έρχεται εορταστικό σαφάρι ελέγχων για το κάπνισμα! Επείγουσα εγκύκλιος

Απολύσεις μέσω …προσλήψεων! Το “τυράκι” Άδωνι στους γιατρούς

Άδωνις προς Γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Κανείς δεν εξαιρείται από την κινητικότητα