Υπουργείο Υγείας: Πληρώνει τις συνδρομές σε ΠΟΥ Ομάδα Πομπιντού Ερυθρό Σταυρό και άλλες οργανώσεις

  • Iatropedia
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε την καταβολή ποσού 1,3 εκατομμυρίου ευρώ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Πρόκειται για την εισφορά της ελληνικής κυβέρνησης που καταβάλλεται ετησίως εδώ και 50 περίπου χρόνια και η οποία δεν είναι η μοναδική καθώς το ΥΥΚΑ όπως όλα τα ευρωπαϊκά υπουργεία Υγείας πληρώνει πολλές συνδρομές..

Η χώρα μας εξάλλου έχει συμφωνία με τον ΠΟΥ για τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας γεγονός που είχε βρτει αντίθετο το ΣΥΡΙΖΑ επειδή εμπλεκόταν μια γερμανική εταιρεία που έλαβε ποσά τα οποία άγγιζαν τα 10 εκατ. ευρώ..

Πέραν της συνεργασίας με τον ΠΟΥ, το υπουργείο Υγείας πάντως πληρώνει ετησίως συνδρομή σε μία σειρά από διεθνείς Οργανισμούς Υγείας.

Τέτοιοι είναι η Ομάδα Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Νοσοκομειακή Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Διεθνής Ομοσπονδία Νοσοκομείων (IHF), ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιμοδιαλύσεων και Μεταμοσχεύσεων (EDTA) και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διάσπασης Πλάσματος (EPFA).

Ετήσιες συνδρομές καταβάλλονται επίσης στη Διεθνή Ένωση Κατά των Αφροσιδίων Νοσημάτων (IUVPT), τον Σύνδεσμο Σχολών Δημόσιας Υγείας Ευρώπης (ASPHER) και τον Σύνδεσμο Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων στη Διοίκηση επί Θεμάτων Υγείας (AUPHA).