Υπουργείο Υγείας: Μέχρι την ΚΥΑ να παραμείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία στους ανασφάλιστους

  • Iatropedia
"Ανακριβείς" χαρακτηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις καταγγελίες για εμπόδια στην πρόσβαση ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως μάλιστα συμπληρώνει, "μέχρι την επίσημη υλοποίηση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), δεν είναι αποδεκτός κανενός είδους αποκλεισμός ασθενών από τις δημόσιες δομές υγείας".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην ανακοίνωσή της, η ηγεσία του ΥΥΚΑ αναφέρει ότι «οι διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν αυτή τη μεταβατική περίοδο να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων.

Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα εγγυηθούν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις.

Κεντρική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης είναι η επίλυση αυτού του μείζονος κοινωνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε τη μνημονιακή περίοδο και συνέβαλλε στην ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει ως κορυφαία πολιτική προτεραιότητά του την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο ΕΣΥ προωθώντας όλα τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης».