Υπουργείο Υγείας: Λεφτά …υπάρχουν δεν κλείνουν νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Μπορεί ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να κάνει δραματική έκκληση για άμεση χρηματοδότηση ώστε να μην κλείσουν νοσοκομεία της αρμοδιότητάς του, αλλά το υπουργείο Υγείας επιμένει, λεφτά …υπάρχουν και δώσαμε, δεν κλείνουν νοσοκομεία.

Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκονται μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας όπως ο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, αλλά και τα Νοσοκομεία της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Σπάρτης. Άλλωστε το επεσήμανε ο ίδιος ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) Δημήτρης Κατσικόπουλος ο οποίος με επιστολή του στο υπουργείο Υγείας ζητούσε άμεση χρηματοδότηση επειδή δεν υπήρχαν χρήματα εξαιτίας μεταξύ άλλων και του κουρέματος των αποθεματικών των νοσοκομείων.

Ωστόσο το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι χρήματα έχουν δοθεί στα συγκεκριμένα νοσοκομεία (κοντά στα 8,5 εκατ. ευρώ) και δεν κλείνουν όπως και τα υπόλοιπα της επικράτειας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ειδικότερα για τα αναφερόμενα νοσοκομεία στο αριθ. 7252/11-04-2012 έγγραφο του Διοικητή της 6ης Υ.Πε., από τις αρχές του έτους και μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 8.438.147 ευρώ ως εξής:

1. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών 6.060.584 ευρώ

2. Νοσοκομείο Κέρκυρας 1.162.065 ευρώ

3. Νοσοκομείο Λευκάδας 474.378 ευρώ

4. Νοσοκομείο Σπάρτης 741.120 ευρώ

Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την λειτουργία των εν λόγω νοσοκομείων, καθώς επίσης και για τα νοσοκομεία όλης της Επικράτειας».

Τώρα, γιατί του…ήρθε έτσι ξαφνικά του διοικητή να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση για να μην αναστείλουν τη λειτουργία τους τα συγκεκριμένα νοσοκομεία, στο ρητορικό αυτό ερώτημα δεν απαιτούνται απαντήσεις…