Υπουργείο Υγείας για Θεραπευτήριο Λέρου: Φαγητό για 2 μήνες!

  • Iatropedia
Μόνο για δύο μήνες λύνεται τελικά το πρόβλημα που προέκυψε στο Θεραπευτήριο Λέρου όπου λόγω έλλειψης ρευστού, οι ψυχικά πάσχοντες μένουν χωρίς φαγητό και φάρμακα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας -μετά και το έγγραφο του διοικητή όπου εξέφραζε την αδυναμία να σιτισθούν οι νοσηλευόμενοι- παρενέβη εξασφαλίζοντας έκτακτα κονδύλια αλλά μόνο για δύο μήνες.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους του θεραπευτηρίου Λέρου αλλά και το Δήμαρχο της περιοχής ανακοίνωσε ότι έδωσε τη δέσμευση για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων με πρόσθετη επιχορήγηση, «που εγγυάται την διασφάλιση της υγείας των ασθενών της Λέρου και της εύρυθμης λειτουργίας του Θεραπευτηρίου για δύο μήνες».

Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Λέρου απεύθυνε δραματική έκκληση στο υπουργείο Υγείας και τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφέροντας:

“αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες σίτισης των ψυχασθενών μας, οι οποίοι υποσιτίζονται αυτή τη στιγμή, λόγω μεγάλων ελλείψεων σε τρόφιμα”.