Υπουργείο Υγείας για επιδόματα: «Δε φταίμε εμείς»! Που θα καθυστερήσουν

  • Iatropedia
Με προβλήματα και με μεγάλες καθυστερήσεις φαίνεται ότι θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους πολλών περιοχών της χώρας καθώς δεκάδες Δήμοι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην επεξεργασία των στοιχείων ώστε να ξεκαθαριστούν οι πραγματικοί ανάπηροι από τους «μαϊμού».

Όλα δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές της χώρας εκατοντάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων θα καθυστερήσουν να τα πάρουν επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία ξεκαθαρίσματος των καταστάσεων με τα ονόματα όσων δήλωσαν ότι δικαιούνται.

Είναι ενδεικτικό ότι σε πάρα πολλούς Δήμους μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν στο 0% της επεξεργασίας ενώ σε κάποιους άλλους μετά από πιέσεις του υπουργείου Υγείας, η επεξεργασία αυξήθηκε στο 5 ή στο 10%.

Από το υπουργείο Υγείας πάντως επισημαίνεται: «το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστοποίησε, ότι ολοκλήρωσε τις διαδικασίες, που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητά του, σχετικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Στη χθεσινή σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών εκπρόσωποι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιβεβαίωσαν, ότι τα χρηματικά ποσά που αφορούν στα προνοιακά επιδόματα έχουν μεταφερθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εναπόκειται στις Υπηρεσίες των Δήμων, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων».

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 14:30 πολλοί Δήμοι δεν είχαν επεξεργασθεί σχεδόν καθόλου τα δεδομένα των ονομάτων των δικαιούχων.

Ενδεικτικά:

Δήμος Τρίπολης 0%

Δήμος Έδεσσας 0%

Δήμος Φλώρινας 0%

Δήμος Αγίου Νικολάου-Λασιθίου 0%

Δήμος Καρδίτσας 0,17%

Δήμος Ηρακλείου 0,97%

Δήμος Ρεθύμνης 2,78%

Δήμος Αλεξανδρούπολης 3,77%

Δήμος Βέροιας 6,15%

Δήμος Κορινθίων 8,47%

Δήμος Παλλήνης 14,97%

Δήμος Λεβαδέων 15,86%

Δήμος Ιωαννιτών 17,69%