Υποαμειβόμενοι και με κακές συνθήκες εργασίας οι υπάλληλοι των ιδιωτικών συνεργείων στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Καθαρίστρια που εργαζόταν σε ιδιωτικό συνεργείο απολύθηκε επειδή "έβγαλε γλώσσα" στον επκεφαλής του συνεργείου καθαριότητας. Το γεγονός καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών που έχουν απολυθεί και την καταδίκη παρόμοιων περιστατικών από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα με το σωματείο, ο εργολάβος καθαριότητας επέπληξε τις καθαρίστριες του νοσοκομείου για την κινητοποίηση που έκαναν στα τέλη Αυγούστου για τα δεδουλευμένα τους που έχουν να λάβουν εδώ και μήνες.

Η γυναίκα απολύθηκε μάλιστα άμεσα μόλις …τόλμησε να φέρει αντίρρηση σε αυτά που έλεγε ο εργολάβος ο οποίος απαγόρευσε σε όλες να γραφτούν στο σωματείο εργαζομένων.

Για την απόλυση βγήκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, η οποία σε μία ώρα εξαφανίστηκε από όλους τους πίνακες ανακοινώσεων ενώ την περασμένη Δευτέρα, μέλη του σωματείου είχαν συνάντηση με την προϊσταμένη των καθαριστριών και δέχτηκαν επίθεση και απειλές από τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος προχώρησε σε δύο ακόμη απολύσεις, λέγοντας ότι είχαν λήξει οι συμβάσεις των καθαριστριών.

Πρόκειται για απολύσεις εκφοβισμού, σύμφωνα με τους εργαζόμενους και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα από το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνουν λόγο για εργασιακό Μεσαίωνα, ο οποίος επικρατεί στις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες στήριξης των νοσοκομείων:

«Οι εργαζόμενοι των εργολάβων βιώνουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα, χωρίς μέχρι σήμερα να συγκινούνται οι κυβερνώντες της τελευταία 20ετίας. Διεκδικούμε την άμεση εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη των εργαζομένων στους εργολάβους, από τα νοσοκομεία. Ο νόμος 4325/2014 για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων των νοσοκομείων με τους εργαζόμενους των εργολάβων, αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους εργολάβους της καθαριότητας και λήγει τέλος του χρόνου. Παρά ταύτα δεν υλοποιήθηκε σε κανένα νοσοκομείο».