Υπό παραίτηση οι διοικητές εποπτευόμενων φορέων

  • Iatropedia
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί η παραίτηση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν σαφέστατος όταν ερωτήθηκε: Θα ζητήσει παραιτήσεις από πολλούς! Ένας εξ αυτών δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, καθώς η θέση του είναι η πιο νευραλγική στην Υγεία.

Χθες ο κ. Δημήτρης Κοντός ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας στον δεύτερο όροφο του κτηρίου της Αριστοτέλους λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής. Και σίγουρα η επίσκεψή του δεν ήταν μόνο για να ευχηθεί…

Πάντως, ανεξαρτήτως αν ο κ. Κοντός θέλει κι ο ίδιος να φύγει ή εξαναγκάζεται από τις περιστάσεις, υπήρξε από τους πιο άξιους και έφερε εις πέρας όσο καλύτερα ήταν ανθρωπίνως δυνατό το έργο που του εμπιστεύτηκαν οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥΥΚΑ. Με την αλλαγή της ηγεσίας ωστόσο υπάρχει αντικειμενικά ιδεολογικό χάσμα μεταξύ του ίδιου και των ενοίκων της Αριστοτέλους που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αλλαγή και διοικητού στον Οργανισμό. Το ίδιο εξάλλου αναμένεται να συμβεί και με άλλους διοικητές εποπτευόμενων φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή