Υπό κατάρρευση ΕΣΥ: Χωρίς σύριγγες το Τζάνειο!

  • Iatropedia
Ακόμη και στο κοντινό… φαρμακείο τρέχουν για να αγοράσουν σύριγγες οι εργαζόμενοι στο Τζάνειο καθώς οι ελλείψεις υλικών στο νοσοκομείο έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Σε καθημερινή μάχη μετατρέπεται η εργασία για το προσωπικό του Τζανείου καθώς πλέον τα υλικά όπως οι σύριγγες γίνονται είδος προς εξαφάνιση. Είναι ενδεκτικό σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων ότι για να βρουν τις απαραίτητες σύριγγες για τους ασθενείς τρέχουν από τμήμα σε τμήμα και από όροφο σε όροφο.

Και δεν είναι το μοναδικό νοσοκομείο που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Στα περισσότερα απουσιάζουν βασικά υλικά με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι συγγενείς των ασθενών να αναγκάζονται να φέρνουν ακόμη και από το …σπίτι τους!

Βαμβάκι, γάντια, σύριγγες είναι τα καθημερινά αναλώσιμα που έχουν γίνει δυσεύρετα στο ΕΣΥ με το προσωπικό να σηκώνει πια τα χέρια ψηλά.

Αιτία των τραγικών αυτών ελλείψεων το ψαλίδισμα των αγορών δεδομένου ότι λεφτά …δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία. Είναι βέβαια και οι οφειλές του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές που κάνουν πολλές εταιρείες να δίνουν με το σταγονόμετρο τα προϊόντα τους.

Για άμεση χρηματοδότηση, ούτε λόγος καθώς οι συνθήκες δεν αναμένεται να αλλάξουν πριν σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα και ξεκαθαρισθεί το θα γίνει με το μνημόνιο.

Δήμητρα Ευθυμιάδου