Υπερτιμολογήσεις σοκ 1000% σε υλικά στο ΙΚΑ!

  • Iatropedia
Πόσο ακριβότερα μπορεί άραγε να αγοράσει ένας οργανισμός όπως το ΙΚΑ ένα απλό τεστ κυήσεως που ακόμη και στην ελεύθερη αγορά δεν κοστίζει πάνω από 20 ευρώ;

Όταν είναι να εισπράξουν επιτήδειοι την απαραίτητη …μίζα τους, τότε υλικά σαν το τεστ κυήσεως μπορεί να αγορασθούν ακόμη και κατά 1000% ακριβότερα!

Οι έρευνες των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι υπερτιμολογήσεις και τα σκάνδαλα που επί σειρά ετών ήταν σε εξέλιξη στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι με βάση τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ ένα απλό τέστ κυήσεως αγοραζόταν από το ΙΚΑ με 50 ευρώ όταν στην αγορά πωλούνταν με 50 λεπτά στη χονδρική.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η έρευνα έδειξε ότι επί σειρά ετών κάποιοι προέβαιναν σε παραγγελίες επιθεμάτων υψηλής αξίας τα οποία δεν ήταν καν απαραίτητα.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι είχαν παραγγελθεί για κάθε μονάδα υγείας του ΙΚΑ πανάκριβα επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια σύμβαση του παρελθόντος.

Οι έρευνες εντόπισαν 7 με 8000 …σκονισμένα τεμάχια τέτοιων επιθεμάτων στις αποθήκες του ιδρύματος αφού δεν χρειάζονταν για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παρ αυτά στοκ υπήρχε να …φάνε και οι κότες!

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει διετάχθη από τον ΕΟΠΥΥ Ένορκη Διοικητική Εξέταση.