Ιός του Δυτικού Νείλου: Εξηγήσεις για τους ψεκασμούς ζητά ο Γ. Πατούλης

  • Ρούλα Τσουλέα
ιός του Δυτικού Νείλου
Άμεση ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών στην Περιφέρεια Αττικής ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με αφορμή την επέλαση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου συνεχίζει την επέλασή του στην Αττική και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ζητά εξηγήσεις για τα μέτρα που έχει λάβει η Περιφέρεια Αττικής εναντίον του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο πρόεδρος της Γιώργος Πατούλης κάνει λόγο για «αδυναμία των αρμόδιων κρατικών Αρχών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους».

Όπως αναφέρει, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι διέθεσε μόλις 8.625 ευρώ για ψεκασμούς στα Νότια Προάστια.

Και προσθέτει πως δεν συνιστά υπεύθυνη ενημέρωση η ανακοίνωση ότι «θα διατεθεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για ψεκασμούς στην Περιφέρεια Αττικής την περίοδο 2018-2020».

Πέντε ερωτήματα

Ο κ. Πατούλης τονίζει πως είναι απαραίτητη η άμεση ενημέρωση από την Περιφέρεια, με δεδομένα τον θάνατο τριών ανθρώπων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ένταξη συγκεκριμένων δήμων στην Αττική σε καθεστώς επιτήρησης.

Και ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τα εξής:

* Ποια χρονική περίοδο έγιναν οι ψεκασμοί και πότε ολοκληρώθηκαν;

* Πόσα χρήματα διατέθηκαν για τους ψεκασμούς και πως κατανεμήθηκαν στις περιοχές της Αττικής;

* Ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην Αττική από εξειδικευμένους επιστήμονες;

* Προηγήθηκε, όπως έπρεπε, σχολαστική χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών; Δηλαδή ρεμάτων, πάρκων, φρεατίων και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, κυρίως εντός των αστικών ιστών;

* Έχει μεριμνήσει η Περιφέρεια Αττικής για τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα ελέγχουν την πορεία των ψεκασμών και θα επαναπροσδιορίζουν τις παραμέτρους, ώστε να είναι στοχευμένη η αντιμετώπιση του προβλήματος;

 

Διαβάστε περισσότερα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε Μέγαρα, Ελευσίνα τα περισσότερα κρούσματα