ΕΙΝΑΠ: Είχαμε καταγγείλει τις ελλείψεις προσωπικού που οδήγησαν στα γεγονότα στο Δαφνί

  • Iatropedia
Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό είναι που οδήγησαν στην τραγική πυρκαγιά και την απώλεια 3 ανθρώπων στο ΨΝΑ Δαφνί, υποστηρίζουν με επιστολή τους τα μέλη ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά τονίζουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Δημόπουλο, ότι οι ίδιοι είχαν καταγγείλει την υποστελέχωση στα δημόσια νοσοκομεία και ότι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό οδήγησε στα τραγικά γεγονότα στο Δαφνί.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΘ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποίηση: Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας, κ. Σ. Κοκκινάκη

: Διοικητές 1ης & 2ης ΥΠΕ

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά

: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓΕ

: ΜΜΕ (υγειονομικοί συντάκτες)

Κύριε Υπουργέ,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εδώ και πολλά χρόνια έχει επισημάνει και καταγγείλει την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων και όσον αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού.

Το τραγικό αυτό περιστατικό που συνέβη στο ΔΑΦΝΙ ήταν αναμενόμενο, ανάλογα περιστατικά, ίσως λιγότερο τραγικά, είχαν συμβεί και σε άλλα νοσοκομεία στο παρελθόν για τους ίδιους λόγους.

Οι ελλείψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία πλέον είναι τραγικές και αν δεν θρηνήσαμε περισσότερους νεκρούς οφείλεται στην αυτοθυσία του εναπομείναντος προσωπικού.

Κύριε Υπουργέ, σας επισημαίνουμε ότι η ΕΔΕ δεν θα δώσει λύση, γιατί οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι ελλείψεις προσωπικού και αυτοί που τόσα χρόνια δεν φρόντισαν να τις καλύψουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑ ΛΙΒΑΔΑΣ