ΙΚΑ: το μεγάλο φαγοπότι

  • Iatropedia
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπισθούν ατασθαλείες στις προμήθειες του ΙΚΑ. Ήδη έχουν ελεγχθεί 11 αποθήκες στην Αθήνα καθώς και η κεντρική αποθήκη του ιδρύματος στον Άλιμο. Τόνοι γύψου, πιεσόμετρα, πανάκριβα επιθέματα, οδοντιατρικά και άλλα αναλώσιμα, είμαι μερικά από τα στοιχεία που έχουν ανακαλύψει οι ελεγκτές.

Πρόκειται για ποσότητες υγειονομικού υλικού που είχαν αγορασθεί με χρήματα του Ταμείου και δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Μετά τα ληγμένα οδοντιατρικά υλικά που αγοράσθηκαν χωρίς να αξιοποιηθούν και την ίδια ώρα αγοράζονταν καινούρια, μια άλλη αποκάλυψη έρχεται να αποδείξει τα τεκταινόμενα στο ΙΚΑ.

Πάνω από 4 τόνους γύψο βρήκαν οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουν ακόμη να βρουν σε τι ωφελούσε.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι στις κεντρικές αποθήκες του Ταμείου στον Άλιμο υπήρχαν 369 πιεσόμετρα ενώ την ίδια ώρα πολλές μονάδες του ΙΚΑ δε διαθέτουν πιεσόμετρα ούτε για δείγμα.

Ακόμη βρέθηκαν 8.000 τεμάχια πανάκριβων επιθεμάτων, τα οποία κόστισαν σε κάθε μονάδα Υγείας που θα μεταφέρονταν 60.000 ευρώ

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση πάντως συνεχίζεται ενώ το τελικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στη δημοσιότητα. Στο μεταξύ από το μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ, περνουν πια και συγκεκριμένοι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στις αγορες των υλικών αλλά και στην πολύχρονη αποθήκευση τους.Αναμένεται να επιβλήθούν βαρύτατες ποινές σε όσους εμπλέκονρται αστο μεγάλο φαγοπότι του ΙΚΑ