Υφυπουργός Υγείας:»Δε χρειάζεται στρατός για το κάπνισμα»! Με εντολή Σαμαρά ξεκινούν έλεγχοι

  • Iatropedia
Ξεκινά επίσημα και πάλι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ακόμη και χωρίς πρόστιμα ενώ και δε λείπουν τα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με τον αριθμό των ελεγκτών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ελέγχους αλλά χωρίς …πρόστιμα σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα η υφυπουργός υγείας Ζέτα Μακρή καθώς όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο στόχος μας δεν είναι εισπρακτικός άλλα σκοπεύουμε να πείσουμε τους πολίτες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να κόψουν το κάπνισμα.

«Δε χρειάζεται στρατός για να ελέγξουμε το κάπνισμα αλλά ενημέρωση» σημείωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή η οποία συμπλήρωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να επιβάλλονται πρόστιμα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος να μπει λουκέτο σε καταστήματα εξαιτίας της κρίσης, επιχείρημα που χρησιμοποιούν και οι καταστηματάρχες, η κ. Μακρή υποστηριξε ότι δεν έχει κανέναν φόβο.

Μάλιστα έφερε και ένα παράδειγμα για μεγάλο νυχτερινό κέντρο όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα παρότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα και είναι περισσότερο γεμάτο από όλα τα άλλα όπως είπε η κ. Μακρη.

Πάντως εξαιτίας των προσκομμάτων που υπάρχουν στα κλιμάκια των ελεγκτών, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ότι στο σώμα των ελεγκτών θα συμμετέχουν και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα κλιμάκια των ελεγκτών θα συμμετέχουν και υπάλληλοι του υπουργείου υγείας(ΣΕΥΥΠ) αλλά και των περιφερειών.

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχει δώσει το πράσινο φως και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αξιοσημειώτο είναι πάντως ότι η χώρα μας κατέχει την θλιβερή πρωτία στην κατανάλωση προιόντων καπνού ενώ κάθε χρόνο 10.000 συνάνθρωποί μας χάνουν την ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με το κάπνισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα λειτουργεί το ΠΕΔΥ του Άδωνι! Όλες οι αλλαγές για ασθενείς-εργαζόμενους

Μετακομίζει όπως είναι επιπλωμένος ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα μεταφερθούν δομές, μηχανήματα, υλικά

Στο πόδι για τη γρίπη! Σε έξαρση ο ιός. Πώς να προφυλαχτείτε

Τα φάρμακα που προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση! Τα μέτωπα, οι πιέσεις και η τρόικα