Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Υπογραφή μνημονίου για δωρεές 200 εκατ. ευρώ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΙΣΝ
Σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιείται η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την υλοποίηση δωρεάς για την αναβάθμιση και ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται σήμερα η δέσμευση του ΙΣΝ μέσω του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου η δέσμευση για περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα.

Της υπογραφής θα προηγηθούν ομιλίες του κ. Τσίπρα και του κ. Δρακόπουλου. Η τελετή υπογραφής ξεκίνησε στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το Μνημόνιο Συνεργασίας σηματοδοτεί την έναρξη  δωρεών του ΙΣΝ στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώνει το ΙΣΝ:

«Tον Σεπτέμβριο του 2017, το ΙΣΝ, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας στη χώρα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις.

 Νέες δωρεές

Η νέα πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ ύψους €14 εκατομμυρίων, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ».

Από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των €110 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν: η δωρεά ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η δωρεά για την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στη χώρα, καθώς και η δωρεά για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό ξενώνων φιλοξενίας συγγενών ασθενών σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Επιπλέον, σημαντικό αντίκτυπο είχε η πρωτοβουλία του ΙΣΝ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αναγέννηση και Πρόοδος», για τη δημιουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, οι οποίες προσφέρουν προγράμματα υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.