Ιδιωτικές κλινικές πληρώνουν με …»έναντι»

  • Iatropedia
Με "έναντι" ζουν εδώ και μήνες πολλοί εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών καθώς η κρίση έχει πλήξει σοβαρά τον χώρο της Υγείας. Αυτό καταγγέλλουν τα μέλη του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Πειραιά.

Με ανακοίνωση που έβγαλαν σήμερα οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστό ότι αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιρείας η οποία οφείλει στο προσωπικό και η απάντηση που πήραν είναι ότι η εταιρεία δεν μπορεί να δεσμευτεί για το θέμα των πληρωμών και πως θα πληρώνει “έναντι” για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα…

Η κατάσταση στο χώρο των κλινικών είναι μάλιστα τέτοια που οι υπεύθυνοι κλινικής είχαν δεσμευτεί εγγράφως για εξόφληση δεδουλευμένων πρώην εργαζόμενης στην εταιρεία αλλά δεν το έκαναν. Το σωματείο καταγγέλλει ότι η γυναίκα έχει εκδηλώσει στο μεταξύ σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και αντιμετωπίζει δυσκολίες επιβίωσης.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι η εν λόγω κλινική έχει επιβάλλει καθεστώς απλήρωτης εργασίας και ότι οι εργαζόμενοι αγωνιούν καθημερινά μην γνωρίζοντας πότε και αν θα πληρωθούν.