Ice Bucket Challenge: Τελικά βοήθησε σημαντικά την επιστημονική έρευνα (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Το Ice Bucket Challenge κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από $100 εκατομμύρια για την έρευνα και τη θεραπεία της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (ALS). Τώρα, οι επιστήμονες λένε ότι τα χρήματα αυτά έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν στο ερευνητικό πεδίο σχετικά με την καταστροφική αυτή ασθένεια.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο επιστημονικό περιοδικό Science, εξηγεί τα προβλήματα με μια δυσλειτουργική πρωτεΐνη σε ασθενείς με ALS, ένα μυστήριο που οι ερευνητές διερευνούσαν εδώ και δεκαετίες. Τώρα, ερευνητές από το Johns Hopkins έλαβαν χρηματοδότηση για τη συγκεκριμένη μελέτη από το ALS Association, ένα βασικό αποδέκτη των χρημάτων από το Ice Bucket Challenge. Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε ποντίκια, έφερε σημαντικά αποτελέσματα και πλέον θα περάσει στο επόμενο στάδιο.

“Με λίγη τύχη αυτή η έρευνα θα οδηγήσει σε μία θεραπεία ή τουλάχιστον σε έναν τρόπο να καθυστερήσουμε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της νόσου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jonathan Ling, ερευνητής του Johns Hopkins στο ακόλουθο βίντεο που ανέβασε το διαβόητο ερευνητικό νοσοκομείο.

Η έρευνα του Johns Hopkins είναι μία από τις πολλές μελετες που γίνονται για την ALS και χρηματοδοτούνται από τα έσοδα του Ice Bucket Challenge. Η ALS Association ανακοίνωσε νέες ανακαλύψεις, καθώς και την χορήγηση $11 εκατομμυρίων σε νέες επιχορηγήσεις κατά τους τελευταίους μήνες.

Η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση είναι μια νευροεκφυλιστική διαταραχή που μειώνει την κανονική λειτουργία των μυών ενός ατόμου, επηρεάζοντας και λειτουργίες, όπως η ομιλία και η αναπνοή. Οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν μέσα σε λίγα χρόνια αφότου διαγνωστούν με την ασθένεια.

http://time.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Αλλεργία στα…λεφτά! Κι όμως υπάρχει!