Ιασώ General: Ένα νοσοκομείο κόσμημα

  • Iatropedia
Ένα νοσοκομείο πρότυπο αποτελεί η υπερσύγχρονη Γενική Κλινική ΙΑΣΩ General. Χάρη στις άρτιες και ειδικά εξοπλισμένες κλινικές διαφόρων ειδικοτήτων που διαθέτει αποτελεί ένα ίδρυμα πρότυπο, στο οποίο κάθε ασθενής μπορεί να εμπιστευτεί, χωρίς κανένα δισταγμό, το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτει, την υγεία του.

Αναλυτικότερα η κλινική ΙΑΣΩ General διαθέτει:

♦ 237 ειδικά σχεδιασμένες και άρτια εξοπλισμένες κλίνες διαφόρων κατηγοριών

♦ Δύο από τις πλέον σύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ Πολυδύναμη, ΜΕΘ Εμφραγμάτων) σε παγκόσμιο επίπεδο και τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά στην Ελλάδα

♦ 11 χειρουργικές αίθουσες, εξοπλισμένες με ό,τι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία, οι οποίες καλύπτουν με ασφάλεια όλα τα περιστατικά. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι καρδιοχειρουργικές αίθουσες διαθέτουν υπερηχογράφο με διοισοφάγειο και διεγχειρητική κεφαλή για το συνεχή έλεγχο του ασθενούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

♦ Υπερσύγχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Αποστολή μας

Η προαγωγή της υγείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, πάντα με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των ασθενών μας.

Οι Αξίες μας

• Προσήλωση στις ανάγκες των ασθενών μας

• Σεβασμός στην ιατρική δεοντολογία και προαγωγή της επιστημονικής γνώσης

• Δημιουργικές πρωτοβουλίες στους ανθρώπους μας

• Κοινωνική ευθύνη και σεβασμός στο περιβάλλον.

Το ΙΑΣΩ General αποτελεί αναμφισβήτητα έναν οργανισμό υγείας, πρότυπο στον Ελλαδικό χώρο. Σχεδιάστηκε ύστερα από ειδική μελέτη που πραγματοποίησε εξειδικευμένη εταιρεία, με γνώμονα την έγκαιρη, ασφαλή διάγνωση και τις πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας

Πρόκειται για την πρώτη Κλινική στη χώρα που εγκατέστησε ένα πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα διαχείρισης της ιατρικής εικόνας, το Picture Archive and Communication System (P.A.C.S.). Όλα τα απεικονιστικά μηχανήματα είναι ψηφιακά και μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης η εικόνα αποθηκεύεται μόνιμα σε σύστημα οπτικών δίσκων και διαχειρίζεται από σειρά ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξεχωριστά για κάθε ασθενή.

Η αυτόματη αποθήκευση της μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, των εξετάσεων από τη γ–camera, τους υπερηχοτομογράφους, τον αγγειογράφο, τον στεφανιογράφο, το μαστογράφο, το λιθοτρίπτη κλπ. στο σύστημα P.A.C.S., δίνει τη δυνατότητα στον ιατρό του Απεικονιστικού τμήματος να έχει μια συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων του ασθενούς, σύγχρονων αλλά και παλιότερων. Έτσι η διάγνωση πραγματοποιείται ασφαλέστερα και ταχύτερα.

Το ΙΑΣΩ General επενδύει συνεχώς σε τεχνολογία αιχμής με σκοπό να προσφέρει στους ασθενείς του τις πιο αποτελεσματικές και σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας.

Ενδεικτικά, αναφέρεται το ρομποτικό Χειρουργικό Σύστημα DaVinci το οπίο αποτελεί την υψηλότερη τεχνολογική εξέλιξη στον χώρο της Ρομποτικής Χειρουργικής. Εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Υλικών (Food and Drug Administration, FDA), είναι σχεδιασμένο για την διεκπεραίωση λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων με τον πιο αποτελεσματικό, ελάχιστα επεμβατικό και τραυματικό τρόπο.

Η ρομποτική χειρουργική εφαρμόζεται σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων, κυρίως στις κάτωθι ειδικότητες :

– Γενική Χειρουργική

– Γυναικολογία

– Ουρολογία

– Καρδιοχειρουργική

– Θωρακοχειρουργική

– Βαριατρική

Επίσης βρίσκει εφαρμογές στην Αγγειοχειρουργική, Ωτορινολαρυγγολογία (ΕΝΤ) και τη χειρουργική ενδοκρινών αδένων.

Πλεονεκτήματα

– Μεγαλύτερος βαθμός χειρουργικής ακρίβειας (αφού εξαλείφεται το φυσιολογικό τρέμουλο των χεριών)

– Τρισδιάστατη απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου, σε πολύ μεγάλη μεγέθυνση.

– Άνετος και εύκολος χειρισμός των χειρουργικών εργαλείων, σημαντικό πλεονέκτημα σε περιπτώσεις δύσκολων και πολύωρων επεμβάσεων

– Μικρότερη διάρκεια αναισθησίας

– Ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος

– Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου

– Ελαχιστοποίηση των διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών

– Αποφυγή μεγάλων τομών, άρα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα

– Μικρότερος χρόνος νοσηλείας

– Ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες