Η τρόικα «τρώει» τα επιδόματα! Ποια μπαίνουν στο στόχαστρο

  • Iatropedia
Τα δύσκολα φαίνεται πως μόλις τώρα αρχίζουν για τους Έλληνες πολίτες, καθώς η εξεύρεση των δισεκατομμυρίων που απαιτούνται τις επόμενες 15 μέρες από την κυβέρνηση, θα «φάνε» πολλά επιδόματα που σήμερα δίνονται σε πολύτεκνους και ανάπηρους. Τι μας περιμένει…

Μπροστά σε νέα δεδομένα θα βρεθούν και πάλι οι Έλληνες καθώς θα κληθούν να εναποθέσουν το υστέρημά τους για άλλη μια φορά, όχι για να σωθεί προφανώς η χώρα αλλά μάλλον η …τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάσει τις πιέσεις των δανειστών μας, η κυβέρνηση θα κληθεί να ψαλιδίσει και πάλι πολλά επιδόματα μοιράζοντάς τα σε ακόμα λιγότερους.

Ειδικότερα ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να κοπούν εκ νέου τα επιδόματα των πολυτέκνων αλλά και τα επιδόματα πρόνοιας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μειωθεί κι άλλο το εισόδημα όσων θα μπορούν να λαμβάνουν τα επιδόματα αυτά, μειώνοντας τον αριθμό των δικαιούχων στο ελάχιστο.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχε μειωθεί και πάλι ο αριθμός των δικαιούχων επιδομάτων πολυτεκνίας καθώς ως κριτήριο τέθηκε η οικογένεια που θα το εισπράττει να μην έχει εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.

Επίσης εξετάζεται κι άλλη μείωση σε επιδόματα πρόνοιας η οποία θα επέλθει με την αλλαγή των κριτηρίων που ορίζουν μια αναπηρία. Άλλωστε ήδη τα προνοιακά επιδόματα έχουν μειωθεί μετά το ξεκαθάρισμα των «μαϊμού» δικαιούχων, ενώ πλέον θα περιορισθούν επίσημα και από νόμιμους δικαιούχους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου