Η προειδοποίηση Άδωνι και η επίσχεση των «κουρεμένων» από τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών

  • Iatropedia
Προς επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οδεύουν οι ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ όπως ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα μετά τα αναδρομικά κουρέματα που υπέστησαν σε χρήματα που είναι να εισπράξουν για το 2013.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στις 29 Οκτωβρίου έχουν προαναγγείλει ότι θα ξεκινήσουν την επίσχεσή τους οι ιδιώτες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το κούρεμα 20% και 25% σε ορισμένες περιπτώσεις στις οφειλές που είναι να εισπράξουν με καθυστέρηση από τον οργανισμό. Όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης δε φαίνεται να κάνει πίσω καθώς δηλώνει πως μπορεί να διακοπεί η συνεργασία των ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι δε θα μπορούν να νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα ή να κάνουν τις εξετάσεις τους καθώς δε θα τους καλύπτει το Ταμείο τους.

Από την άλλη όμως πάλι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς καθώς αν οι ιδιώτες ξεκινήσουν επίσχεση θα πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα για εξετάσεις- κλινικές από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως και να χει η μονίμως καθυστερημένη και κουρεμένη αποπληρωμή από την πλευρά του υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ δημιουργεί προβλήματα στους ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται στα αυτονόητα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν νέες συναντήσεις των δύο πλευρών με την ελπίδα να βρεθεί η χρυσή τομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα χέρια των Γερμανών ΕΟΠΥΥ-ΠΦΥ με 4,5 εκατ. ευρώ! Η απόφαση του Άδωνι και οι «διάλογοι»

Πιέσεις τρόικας να «τρέξει» η κινητικότητα! Πόσοι θα αποχωρήσουν στην Υγεία

Ο Άδωνις, η τρόικα και το mail των φαρμάκων! Τι είπαν για δραστική- off patent

Στον αέρα τα ονόματα 1621 υπαλλήλων νοσοκομείων που μετακινούνται! Όλα τα ονόματα