Η πολύτιμη προσφορά του συνδυασμού “κρεμμύδι και σκόρδο” στην διατροφή σας

  • Iatropedia
Υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες, όταν συνδυάζονται, προσφέρουν περισσότερα από όσα θα προσέφεραν αν τις καταναλώναμε ξεχωριστά.

Αυτό συμβαίνει επειδή σε βιοχημικό επίπεδο, περιέχουν κάποιες ουσίες που “βοηθούν” η μία την άλλη για την καλύτερη απορρόφηση και επεξεργασία τους στον οργανισμό μας.

Όπως και στα φασόλια, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος που υπάρχει στις τροφές ολικής αλέσεως έχουν χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή μεταβολίζονται πιο γρήγορα από ό,τι το σώμα σας μπορεί να τα απορροφήσει.

Οι τροφές ολικής άλεσης περιέχουν φυσικές ουσίες που μπορούν να συνδέονται σε μοριακό επίπεδο με τα μέταλλα, τα οποία τις καθιστούν λιγότερο απορροφήσιμες.

Αλλά έρευνες δείχνουν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε θείο, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι, κάνουν τις τροφές ολικής άλεσης ακόμη πιο θρεπτικές. Μελέτη του 2010, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, έδειξε ότι η προσθήκη σκόρδου και κρεμμυδιού σε ωμές ή μαγειρεμένες τροφές ολικής άλεσης ενίσχυσε την ποσότητα σιδήρου και ψευδαργύρου που απορρόφησε το σώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντομάτα + ελαιόλαδο: Γιατί ο συνδυασμός είναι ευεργετικός για την υγεία

Γιατί πρέπει να τρώτε μήλο με μαύρη σοκολάτα!