Η πίκρα Άδωνι για το “5ευρω” ! Τι είπε στη βουλή…

  • Iatropedia
Για την υπόθεση του “5ευρω” απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους που μέρα με την ημέρα αυξάνονται ραγδαία θα υποχρεωθεί να παράσχει η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας. Σήμερα οι ανασφάλιστοι υπολογίζονται από το ίδιο το υπουργείο Υγείας σε 2,5 με 3 εκατ. ενώ κατά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ο αριθμός τους μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, η χώρα μας έχει υποχρέωση και βάση μνημονίου να χρηματοδοτήσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων είναι ένα θέμα υπαρκτό, καθώς η οικονομική κρίση εκτόξευσε τον αριθμό τους σε 2 έως 3 εκατομμύρια.

«Είναι μνημονιακή μας υποχρέωση να πούμε το πώς θα παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους. Και η Task Force εργάζεται γι΄ αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας ελέγχει γι΄ αυτό. Είναι, συνεπώς, κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης να προχωρήσουμε στην κάλυψη των υπηρεσιών υγείας αυτών των ανθρώπων γιατί και το κράτος αναγνωρίζει ότι έχει ευθύνη γι΄ αυτούς» σημείωσε ο υπουργός.

Σε ότι αφορά στο 5ευρω, ο κ.Γεωργιάδης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που δέχτηκε δεδομένου όπως είπε πως δεν ήταν νέο μέτρο για να συμπληρώσει ότι ακόμη και τα κόμματα παρασύρθηκαν δίνοντας έκταση στο θέμα με συνέπεια ο ίδιος να είναι στο στόχαστρο των κατηγοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά το υπουργείο Υγείας τι; Που πάει ο Άδωνις…

Χωρίς συμφωνία κυβέρνηση-τρόικα με αγκάθι και την Υγεία! Τι θα γίνει με φάρμακα-φαρμακοποιούς

Ποιες προληπτικές εξετάσεις καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ;