«Ή παίρνω τα φάρμακα ή φεύγω»! Το… υπόγειο μήνυμα Σκοπούλη στην κυβέρνηση

  • Iatropedia
Η σφαγή των αμνών φαίνεται ότι γίνεται για το φάρμακο και ποιος θα αναλάβει τελικά οριστικά την αρμοδιότητα. Με αποχώρηση απειλεί (άγνωστο αν το εννοεί) σε κατ ιδίαν συνομιλίες της η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη που έγινε γνωστή επειδή δήλωσε ότι βρίσκεται στην τηλεόραση «γιατί δεν έχει τίποτε να κάνει στο υπουργείο Υγείας»! Διαβάστε όλο το παρασκήνιο των πιέσεων που δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμη το θέμα των αρμοδιοτήτων, παρότι διέρρευσαν από την κυβέρνηση ήδη από χθες Τρίτη.

Το πρωί το έκτιζαν και το βράδυ γκρεμιζόταν, έγινε η υπόθεση «αρμοδιότητες» στο υπουργείο Υγείας. Οι αλλεπάλληλες πιέσεις –όπως σημειώνουν πηγές του iatropedia.gr- τόσο προς τον Αντώνη Σαμαρά όσο και από τους άλλους συμμετέχοντες αρχηγούς για το θέμα της αρμοδιότητας των φαρμάκων έχει φέρει τα πάνω κάτω στην… τρίχρωμη κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ χθες Τρίτη η κυβέρνηση διέρρεε ότι δόθηκαν οι τομείς ευθύνης με τον Μάριο Σαλμά να αναλαμβάνει τα φάρμακα και η Φωτεινή Σκοπούλη τη δημόσια Υγεία, τελικώς σήμερα τα πράγματα επέστρεψαν στην αρχική τους μορφή. Ουδείς γνωρίζει ακόμη τι θα κάνει στην οδό Αριστοτέλους καθώς το ζήτημα –εξαιτίας ακριβώς των πιέσεων -δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Η κ.Σκοπούλη πάντως που έχει βαλθεί ντε και καλά να πάρει τα φάρμακα λέει σε κατ ιδίαν συνομιλίες της ότι «ή παίρνει τα φάρμακα ή φεύγει». Έκφραση που προφανώς αφήνει εντέχνως να διαρρεύσει στους διαδρόμους του υπουργείου Υγείας ώστε η πληροφορία να φθάσει και στου Μαξίμου. Και ποιος θα επιθυμούσε στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη στιγμή μια ακόμη κυβερνητική αναταραχή μετά την παραίτηση Νικολόπουλου.

Πράγμα που φαίνεται να γνωρίζει καλά η κατά τα άλλα άπειρη πολιτικά Φωτεινή Σκοπούλη.

Πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν πάντως ότι ούτε ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος αλλά ούτε και οι πρόεδροι των σχετιζόμενων φορέων με το φάρμακο, θα επιθυμούσαν το αντικείμενο να βρεθεί στα χέρια της νέας υφυπουργού. Πολλοί επικαλούνται την έλλειψη βαθιάς γνώσης για τον δύσκολο αυτό τομέα ενώ κάποιοι άλλοι την έλλειψη εμπειρίας της στην πολιτική.

Όπως και να χει την τελική απόφαση που θα ληφθεί θα τη μάθουμε σύντομα …

Δήμητρα Ευθυμιάδου