Η Παναγία να βάλει το χέρι της για το»Παναγιά»

  • Iatropedia
Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της αλλαγής χρήσης του νοσοκομείου΄'Παναγιά” σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός υγείας κ. Γεωργιάδης άκουσε τις ενστάσεις των τοπικών εκπροσώπων, αλλά επέμεινε στην ανάγκη της απαρέγκλιτης εφαρμογής του σχεδίου που έχει εκπονηθεί.

Μάλιστα ο υπουργός υγείας κατέστησε σαφές ότι δε δεν μπορεί να συνεχιστεί η εκκρεμότητα με το νοσοκομείο, εάν δεν λυθεί το θέμα του υπέρογκου ενοικίου που καταβάλλει.

Από την πλευρά τους οι αιρετοί άρχοντες μαζί µε τους εργαζομένους, ζήτησαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη τη συνέχιση της λειτουργίας του. 'Όπως υποστήριξαν ενδεχόμενη διάλυση του νοσοκομείου σηµαίνει ότι θα χαθούν 220 κλίνες, ενώ σύµφωνα µε τους εκπροσώπους των εργαζοµένων, η αποδυνάµωση του θα ευνοήσει ''ιδιωτικά συµφέροντα στον χώρο της υγείας»

Η συνάντηση η οποία είχε…διακομματικό χαρακτήρα, συμμετείχαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Ορφανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κ. Θωμάς Ψύρρας.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, κ. Πάνος Ευσταθίου, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Θρασύβουλος Βεντούρης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, καθώς και εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, των ιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο αριθμός των εργαζομένων που μετακινείται ανά νοσοκομείο

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 1618 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Νέα μέτρα αναμένεται να ζητήσει η τρόικα από τον Άδωνι στο ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Σε 24 ωρη βάση θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία από σήμερα.Όλες οι αλλαγές