Οι …ωραίοι του υπουργείου Υγείας έχουν χρέη!

  • Iatropedia
Πότε θα δούνε …ζεστό χρήμα όσοι έδωσαν υλικά, υπηρεσίες, προϊόντα και φάρμακα στα νοσοκομεία; Μετά τις εκλογές και βλέπουμε. Αιτία κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο οι δανειστές μας που δεν μας έδωσαν τα απαραίτητα κονδύλια γα την αποπληρωμή των προμηθευτών και συνεπώς και το υπουργείο Οικονομικών που δεν έβαλε την υπογραφή για την εκταμίευση 1,5 δις ευρώ.

Τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία ήθελε δεν ήθελε τα παραδέχτηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος καθώς το …φίδι θα κληθεί να βγάλει από την τρύπα η επόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Άλλωστε οριστικές λύσεις όπως είπε στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν μπορούν να δοθούν.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η επόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα κληθεί να εξοφλήσει όλους τους προμηθευτές και παρόχους της Υγείας, αν λάβει το κονδύλι του 1,5 δις ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν πληρώσαμε στις 31 Μαρτίου, όπως είχαμε υποσχεθεί, γιατί δεν πήραμε τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε», παραδέχθηκε ο κ. Λοβέρδος. Επιπλέον, το ΕΣΠΑ «δεν περπατάει», αφού έχουν διατεθεί μόλις 300 εκατομμύρια από το ένα δισεκατομμύριο, η Μονάδα Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο δεν λειτουργεί, καθώς λείπει μια υπογραφή, ενώ προβλήματα διαπιστώνονται, ακόμη και από τον Υπουργό, στη μηχανογράφηση, τη συνταγογράφηση, αλλά και τις ασφαλείς εφημερίες.

Γιατί χρειάστηκε τόσος καιρός για να αντιληφθούν και στην οδό Αριστοτέλους τα τραγικά προβλήματα του χώρου της υγείας;

Οι γνωρίζοντες σηκώνουν τα χέρια ψηλά…