Οι λίστες της κινητικότητας στην Υγεία στο Μέγαρο Μαξίμου! Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

  • Iatropedia
Στην επιτάχυνση των διαδικασιών εστίασαν οι συναρμόδιοι υπουργοί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Οι λίστες Άδωνι και οι διαδικασίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που συμμετείχε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της κινητικότητας των εργαζομένων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr, πήγε με λίστα που περιελάμβανε όχι ονόματα αλλά αριθμούς εργαζομένων που θα πρέπει άμεσα να μετακινηθούν από τις θέσεις εργασίας τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει καταστάσεις με ονόματα εργαζομένων που θα μπούνε σε κινητικότητα και για ένα διάστημα 2 μηνών σε διαθεσιμότητα, αλλά μόνο αριθμούς. Αριθμοί που αντιστοιχούν σε πρώτη φάση στα πρώτα 6 νοσοκομεία που θα αλλάξουν χρήση στην περιοχή της Αττικής και θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας για επείγοντα περιστατικά αλλά και για τις πρώτες ιατρικές υπηρεσίες.

Μεταξύ αυτών και κάποια που θα αφορούν εξειδικευμένες χρόνιες παθήσεις και θα φιλοξενούν χρονίως πάσχοντες.

Οι αλλαγές στις πρώτες 6 δομές υγείας αναμένεται να γίνουν μέσα στον Αύγουστο και να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο ενώ οι εργαζόμενοι πρόκειται να ενημερωθούν για τη μετάβασή τους σε άλλο νοσοκομείο αμέσως μόλις ξεκαθαριστούν και οι λίστες με τα ονόματα.

Ήδη ειδική επιτροπή που έχει ορισθεί από τον υπουργό Υγείας ετοιμάζει τις λίστες για όσους θα πρέπει για περίπου δύο μήνες να μείνουν με το 75% του μισθού τους έως ότου μεταφερθούν σε άλλη υγειονομική μονάδα. Οι αλλαγές όμως θα επέλθουν σύντομα και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα τόσο της Αθήνας όσο και της περιφέρειας.

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως σημειώνουν πηγές του iatropedia.gr έχει εδώ και μέρες στα χέρια του όλες τις καταστάσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Καταστάσεις που ζήτησε από όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και περιλαμβάνουν ειδικότητα αλλά και τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην εντατική σήμερα νοσοκομεία, μονάδες υγείας! Σε γενική απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

Πλαστές σφραγίδες και φακελάκια 50.000 ευρώ! Γιατί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ 20 γιατροί

Τέλος τα πολλά πρωτότυπα φάρμακα! Έρχονται τα γενόσημα. Τι σχεδιάζει Άδωνις

Σε τι θα μετατραπεί το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Που θα πάνε οι εργαζόμενοι