Η κρίση «έφαγε» τη μετακόμιση

  • Iatropedia
Αναβάλλεται τελικώς όπως όλα δείχνουν η μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας από το κέντρο της Αθήνας στο Μαρούσι λόγω τρόικας.

Δε θα μετακομίσει όπως φαίνεται ο Ανδρέας Λοβέρδος από το παλαιό κτίριο της οδού Αριστοτέλους στην Ομόνοια προς τα βόρεια προάστια, στο νέο σύγχρονο κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας όπου το 2004 βρισκόταν το κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρά την έντονη επιθυμία του υπουργού Υγείας να συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες στο νέο κτίριο, αυτό δε θα καταστεί δυνατό το επόμενο διάστημα λόγω των οικονομικών εξελίξεων και επειδή δεν μπορούν να διατεθούν αυτή τη στιγμή τα 5 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του κτιρίου.

Η είδηση αυτή φαίνεται πάντως πως θα χαροποιήσει τους εργαζόμενους του υπουργείου καθότι οι περίπου 1000 υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας αρνούνταν από την πρώτη στιγμή να αλλάξουν κτίριο. Επικαλούμενοι κτιριακές δυσκολίες αλλά και τη μεγάλη απόσταση στα βόρεια προάστια, είχαν δηλώσει στον Ανδρέα Λοβέρδο πως δε θα …μεταναστεύσουν έστω και αν εκείνος το επιθυμεί.

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας τους είχε διαμηνύσει πως μπορεί να μεταφερθεί όποιος το θέλει.

Πάντως η άρνηση των εργαζομένων του υπουργείου να μετεγκατασταθούν στο σύγχρονο οικοδόμημα των βορείων προαστίων, το έχει καταστήσει σχεδόν κτίριο… φάντασμα, αφού σε ένα σύνολο 30.000 τμ., καλυμμένα είναι μόλις δύο- τρία γραφεία από τις υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Να σημειωθεί ότι σήμερα διατίθενται για ενοίκια για χώρους του υπουργείου υγείας κοντά στο ένα εκατ. ευρώ.