Η κατάρρευση του e-diagnosis

24475b3e7add24b05f70f7ddce395009.jpg
Μπλόκαρε το πανάκριβο σύστημα της ηλεκτρονικής καταγραφής των διαγνωστικών εξετάσεων

Black out παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των διαγνωστικών εξετάσεων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για να μειώσει τις δαπάνες από την αλόγιστη συνταγογράφηση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωμένοι το τελευταίο διάστημα να καταχωρούν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις που προορίζονται για τους ασθενείς, στο ηλεκτρονικό σύστημα e-diagnosis. Ωστόσο, το πανάκριβο λογισμικό κατέρρευσε τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι γιατροί να είναι υποχρεωμένοι και πάλι να αναγράφουν τις εξετάσεις στα βιβλιάρια των ασθενών.

Είναι ενδεικτικό ότι όταν ένας γιατρός επιχειρεί να εισέλθει στο σύστημα τις περισσότερες ώρες της ημέρας, απορρίπτεται αυτόματα εξαιτίας του «φόρτου εργασίας» της ιστοσελίδας. Οι διαχειριστές του e-diagnosis ενημερώνουν μάλιστα σχετικά:

"Η ομάδα του e-diagnosis ζητάει την κατανοήσή σας για πιθανά θέματα της εφαρμογής που δυσχεραίνουν το έργο σας. Λόγω συνεχών αναβαθμίσεων στην αρχιτεκτονική της εφαρμογής παρακαλούμε για την υπομονή σας και την συνεργασία σας μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος".

Να σημειωθεί ότι τα αρμόδια υπουργεία έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τον περιορισμό της σπατάλης από τις διαγνωστικές εξετάσεις στο εν λόγω σύστημα, το οποίο παρά τα εκατομμύρια που διατέθηκαν φαίνεται πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends