Οι γιατροί ΕΟΠΥΥ απαντούν στον Άδωνι: «Κάντε μας αποκλειστικής αλλά…»! Συνεχίζεται ο πόλεμος

  • Iatropedia
Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνούν πλέον οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνοντας ...παιχνίδι με τις προτάσεις Άδωνι!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να περάσουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του ΕΣΥ αλλά με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης άρα να κλεισουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ο κλάδος περνά στην αντεπίθεση.

Παίρνοντας το μπαλάκι δια χειρός …κυβέρνησης οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ επισημαίνουν ότι ευχαρίστως να περάσουν στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να κλείσουν τα ιατρεία τους αλλά με την προυπόθεση να μεταβούν στο άλλο σύστημα με το βαθμολόγιο που έχουν σήμερα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότεροι θα γίνουν στο ΕΣΥ Διευθυντές συνεπώς με τις αντίστοιχες αποδοχές καθότι οι περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ είναι ανω των 20 ετών στο σύστημα και δικαιούνται αυτό το βαθμό. Όμως οι συνδικαλιστές γνωρίζουν καλά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει 6000 γιατρούς με το μισθο του Διευθυν΄τη καθώς …λεφτά δεν υπάρχουν.

Εκτός αυτού υπολογίζουν στο γεγονός ότι θα μπορέσουν έστω παράνομα να διατηρήσουν τι ιδιωτικό τους ιατρείο κάτι που άλλωστε κάνουν και πολλοί νοσοκομειακοί γιατροί παράνομα πάντα.

Βεβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 9ο Συνέδριο της Εθνικής σχολής Δημόσιας Υγείας υπογράμμισε πως πριν περάσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ θα πρέπει να περάσουν από την εφορία και να κλείσουν τους λογαριασμους τους με τα ιδιωτικά ιατρεία.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Πανελήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βασταράκος μιλώντας στο ίδιο συνέδριο το Σάββατο είπε με στόμφο γνωρίζοντας βέβαια τις …δευτερες σκέψεις της κυβέρνησης: «Εντάξει κύριε υπουργέ, κάντε τους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαλάκι κυβέρνησης στους γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Ελάτε στην Πρωτοβάθμια αλλά κλείστε τα ιατρεία σας!

Κόβονται φάρμακα, χάνουμε χρόνια ζωής! Τι δείχνει έρευνα για τις επιπτώσεις από το κούρεμα των φαρμάκων

Χρωστάς σε νοσοκομείο; Έρχεται κατάσχεση! Τι είπε ο Άδωνις

Ηλεκτρονική Υγεία του μέλλοντος! Πως οραματίζεται το σύστημα σε λίγα χρόνια το υπουργείο Υγείας