Οι …γαλαζοαίματοι Έλληνες και η Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής!

  • Iatropedia
Τελικά το αίμα των Ελλήνων είναι διαφορετικό από αυτό των άλλων λαών; Μήπως είναι ...γαλάζιο και δεν το ξέραμε; Η εθνικιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή πάντως φαίνεται να θεωρεί πως το ελληνικό αίμα δεν είναι απλά κόκκινο. Είναι διαφορετικό από αυτό των άλλων. Γι αυτό και πραγματοποιεί αιμοληψία και δημιουργεί Τράπεζα αίματος μόνο για Έλληνες. Τι εμπόδια θα βρει η οργάνωση σ αυτή την ανθρωπιστική ...ελληνική πρωτοβουλία;

Η Χρυσή Αυγή σε άλλη μια …ελληνική πρωτοβουλία της συγκεντρώνει αίμα μόνο για Έλληνες δημιουργώντας και σχετική Τράπεζα αίματος και αιμοπεταλίων αποκλειστικά για τον ελληνικό λαό.

Πώς ακριβώς θα διαχωρισθεί το ελληνικό αίμα φθάνοντας στα νοσοκομεία αποτελεί απορίας άξιον. Εκτός βέβαια κι αν όποιος Έλληνας χρειάζεται αίμα θα πρέπει να απευθύνεται στη συγκεκριμένη τράπεζα αίματος για να πάρει το πολύτιμο υλικό.

Πάντως αν οι ερυθρές φιάλες δοθούν σε νοσοκομεία το βέβαιον είναι ότι μπορεί να μη χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά σε Έλληνες. Άλλωστε το αίμα συγκεντρώνεται σε ειδικά ψυγεία και περνά στη συνέχεια από ειδική επεξεργασία και έλεγχο για να διαπιστωθεί η ποιότητά του.

Εκτός αυτού η δωρεά αίματος δε γίνεται συνήθως με βάση την ομάδα αίματος (μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις) και τελικώς χρησιμοποιείται για κάθε ασθενή φιάλη από τους αποθηκευτικούς χώρους που να ταιριάζει στον τύπο του αίματος του ανεξάρτητα τι έχει δοθεί από φίλους και γνωστούς.

Όπως και να χει τα μέλη της Χρυσής Αυγής καλούν στη Λούτσα τους Έλληνες για αίμα…Ελλήνων!

Δήμητρα Ευθυμιάδου