Η φτώχια της τρόικας μας πάει στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Εξαιτίας της έλλειψης ρευστού οι έλληνες ασθενείς οδηγούνται όλο και περισσότερο στα δημόσια νοσοκομεία.

Μείωση της τάξης ακόμη και 20% με 30% παρουσιάζει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που περνούν οι έλληνες.

Αποτέλεσμα είναι φυσικά να αυξάνεται η κίνηση στο ΕΣΥ -εξ ανάγκης φυσικά- και έστω κι αν οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία είναι πλέον τραγικές εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και υλικών.

Η αύξηση που καταγράφεται αγγίζει και το 25% σε κάποιες περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες.

Γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία να φθίνει καθημερινά, οι έλληνες πολίτες όμως αναγκαστικά καταφεύγουν σε αυτά λόγω …τρόικας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον οι έλληνες αποφεύγουν ακόμη και τα ιδιωτικά ιατρεία και σπεύδουν για τα απαραίτητα ακόμη και στα Κέντρα Υγείας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια ώρα μειώνονται δραστικά και οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων όπου οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν το γιατρό από την τσέπη τους. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ είχε υπολογίσει ότι θα εξασφάλιζε κοντά στα 80 με 100 εκατ. ευρώ μόνο φέτος από τα απογευματινά ιατρεία, μέχρι στιγμής τα έσοδα ίσα που πέρασαν τα 50 εκατ. και ο χρόνος ήδη τελειώνει.