Η φοροδιαφυγή καλά κρατεί στον χώρο της Υγείας σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ

  • Iatropedia
Γυναικολόγοι με 200.000 και 300.000 φοροδιαφυγή, φαρμακαποθήκες με "αδιευκρίνιστες συναλλαγές" ύψους 760.000 ευρώ και πλαστά φορολογικά στοιχεία, εντόπισε το ΣΔΟΕ ανά την Ελλάδα της κρίσης και έδωσε τα στοιχεία στην δημοσιότητα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ΣΔΟΕ, στις πρώτες θέσεις της φοροδιαφυγής για το πρώτο 6μηνο βρίσκονται γιατροί και φαρμακαποθήκες.

Συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

-Ιατρός Γυναικολόγος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 503.033,80 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

-Ιατρός Γυναικολόγος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 350.790,59 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

-Ιατρός Δερματολόγος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 273.981,40 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

-Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο φαρμακευτικών προϊόντων, εξέδωσε εκατόν ένα (101) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 791.227,11 €, εκ των οποίων τα είκοσι πέντε (25) ήταν πλαστά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Ιατρός, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 571.913,18 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων και διασταύρωση συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων με αντίστοιχες τραπεζικές συναλλαγές, προέκυψε η ανακριβής σύνταξη των συμβολαίων και η μη δήλωση εσόδων από πώληση ακινήτων, συνολικού ποσού 763.805,39 €.