Η επόμενη μέρα στο φάρμακο και οι θέσεις της φαρμακοβιομηχανίας ελληνικής και πολυεθνικών

  • Iatropedia
Το τι μέλλει γενέσθαι στον χώρο του φαρμάκου μετά την πρόσφατη ψήφιση των νέων ρυθμίσεων για την τιμολόγηση, θα συζητήσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με το προεδρείο της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) την Τετάρτη και με το προεδρείο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), την Πέμπτη. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης στο Healthworld Conference, "το φάρμακο είναι εδώ, για να σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της και να αισθανθεί ασφαλής η κοινωνία. Το στρατηγικό Concept είναι η συνέργεια του τοπικού με το διεθνή επιχειρηματικό παράγοντα διαμορφώνει έναν ισχυρό ενιαίο κλάδο φαρμακευτικό κλάδο με ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία τόσο στο πεδίο της Υγείας, όσο και στο χώρο της Ανάπτυξης. Είμαστε σύμμαχοι για την "θεραπεία" του συστήματος υγείας αλλά και τη χάραξη στρατηγικής με επίκεντρο τον άνθρωπο".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως εξηγεί ο κ. Αποστολίδης, κάθε θέση εργασίας στον κλάδο υποστηρίζει και επηρεάζει περίπου 6 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Έτσι, κάθε φορά που εγκρίνεται μια κλινική μελέτη «εισάγονται» στην Ελλάδα περίπου 250.000 ευρώ και για κάθε επιπλέον επένδυση 10 εκατ. ευρώ υπάρχει συνολική αύξηση του ΑΕΠ κατά 22 εκατ. ευρώ, επιπλέον αύξηση κατά 5,18 εκ. στα έσοδα του Κράτους και δημιουργία 436 νέων θέσεων εργασίας

Οι φαρμακευτικές εταιρείες, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, είναι μακράν πρώτες στην επένδυση στην έρευνα, πανευρωπαϊκά ο κλάδος επενδύει σε έρευνα το 20% του τζίρου του κάθε χρόνο.

Απαιτείται:

-Στρατηγικός σχεδιασμός, ένας οδικός χάρτης για την Υγεία, ώστε οι κινήσεις όλων μας όσοι εμπλεκόμαστε να συντονίζονται και τελικά να αποδίδουν για το σύνολο

-Σύμπνοια, συνέπεια, αξιοπιστία.

-Εξορθολογισμός και δικαιοσύνη.

-Και πάνω απ’ όλα κοινό όραμα!