Οι Έλληνες της βορείου Ελλάδας αναζητούν το …χαμόγελό τους στα Σκόπια

  • Iatropedia
Αντί να πληρώσουν 1000 ευρώ για ένα εμφύτευμα στην Ελλάδα, μεταβαίνουν στα Σκόπια όπου κάνουν την ίδια οδοντιατρική εργασία με 500 ευρώ. Ομοίως, αντί να πληρώσουν 50 ευρώ για ένα σφράγισμα, επιλέγουν να ταξιδέψουν επί 1 ώρα στην γείτονα για να πληρώσουν 10 ευρώ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με τον ΕΟΠΥΥ να μην καλύπτει την οδοντιατρική πρόληψη αλλά και τις διάφορες θεραπείες στους ασφαλισμένους του, και τον μέσο Έλληνα να έχει δει το εισόδημά του να μειώνεται στο μισό την τελευταία 5ετία, δεν είναι περίεργο που οι Έλληνες της βορείου Ελλάδας επιλέγουν όλο και συχνότερα να μεταβούν για οδοντριατρικές εργασίες στα Σκόπια.

Σε αμφιβόλου ποιότητας οδοντιατρεία, και χωρίς να έχουν την καλή έξωθεν μαρτυρία για τον γιατρό που θα τους αναλάβει, προτιμούν να πάρουν το ρίσκο να αντιμετωπίσουν επιπλοκές παρά να πληρώσουν τα ποσά που τους ζητούν στην Ελλάδα…

Βεβαίως οι Έλληνες οδοντίατροι έχουν χαμηλώσει τις τιμές τους τα τελευταία χρόνια ενώ κάποιοι διατηρούν και «τεφτέρι» δόσεων για τους ασθενείς τους, αλλά δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στις τιμές των Σκοπιανών καθώς τόσο τα υλικά που χρησιμοποιούν όσο και το κόστος της εργασίας είναι ακριβότερα.

Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι το 40% των ηλικιωμένων στην χώρα μας να μην έχει την δυνατότητα να αποκαταστήσει τα δόντια που έχασε ενώ το 70% των μικρών παιδιών υποφέρει από τερηδόνα!