Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι συναντήθηκαν με τον Γιάννη Βαρουφάκη

  • Iatropedia
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής το έχει δηλώσει με κάθε ευκαιρία ότι είναι "δίπλα" τους. Τί γίνεται όμως με τον απρόβλεπτο κ. Βαρουφάκη; Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), αποτελούμενη από τους Θ. Τρύφων , πρόεδρο, Θ. Κωλέτη, αντιπρόεδρο, Γ. Παπάζογλου, γεν. γραμματέα, Σ. Αναστασόπουλο, μέλος Δ.Σ., Φ. Κοσμοπούλου, γεν. διευθύντρια, συναντήθηκε προ μερών με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Υπόψη του υπουργού Οικονομικών τέθηκαν τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο προϋπολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, ο ΦΠΑ στα φάρμακα, καθώς και γενικότερα θέματα ρευστότητας που δυσχεραίνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κλάδου.

Ο υπουργός από την πλευρά του, φάνηκε ενημερωμένος για τη δυναμική και τον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Όσον αφορά δε στα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν υπόψη του, ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε πως εφόσον έχουν συζητηθεί και με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, θα τα δει και ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και θα επανέλθει.

Πάντως, αν δεν παρενέβη ο πρωθυπουργός και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλό είναι να κρατούν μικρό καλάθι στην ΠΕΦ με τον απρόβλεπτο υπουργό Οικονομίας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: Θανάσιμοι οι κίνδυνοι από τα ανώνυμα και πλαστά φάρμακα!