«Η χώρα έχει υπουργό Υγείας και δεν σκοπεύει να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη»

  • Iatropedia
Κατηγορηματική διάψευση της είδησης που διέρρευσε σήμερα ότι ο κ. Καρόνε ζητά την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τα πενιχρά 2 δισ ευρώ, στα... εξοντωτικά 1,59 δισ ευρώ, έκαναν υψηλόβαθμοι κύκλοι του υπουργείου Υγείας μιλώντας στο iatropediα.gr Εξάλλου, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), Πασχάλης Αποστολίδης, ο κ. Καρόνε θα βρίσκεται στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και ο ΣΦΕΕ του έχει ζητήσει συνάντηση ώστε να του θέσει τους προβληματισμούς του περί σύνδεσης του ΑΕΠ με την φαρμακευτική δαπάνη...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως μας δήλωσε ο κ. Αποστολίδης, αν δεν αποσυνδεθεί η φαρμακευτική δαπάνη από το ΑΕΠ της χώρας (1%), τον επόμενο χρόνο που αναμένεται εκ νέου ύφεση στην ελληνική οικονομία, θα αντιμετωπίσουμε κυριολεκτικά και με δραματικό τρόπο ανθρωπιστική κρίση!

Ως προς τις προθέσεις του κ. Καρόνε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ δεν επιβεβαίωσε ότι έχει διάθεση να εισηγηθεί κάτι αντίθετο ή ότι έχει ειδικά κατά νου το 1,59 δισ ευρώ ως τάξη μεγέθους.

Το δε περιβάλλον Κουρουμπλή εμφανίστηκε πιο απόλυτο και δείχνει έτοιμο να… στυλώσει τα πόδια στο έδαφος αν επιχειρηθεί μια τέτοια εξέλιξη, που όπως είναι φυσικό θα πλήξει όλους τους Έλληνες οι οποίοι θα κληθούν ουσιαστικά να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.