Η αξιολόγηση “τρώει” το “Αττικόν”! Γιατί αρνούνται τα “τεστ” οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Κύμα άρνησης του νέου συστήματος αξιολόγησης συνεχίζει να υπάρχει στο ΕΣΥ αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι σκίζουν τα φύλλα των “τεστ” αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία η οποία έχιε περάσει ήδη στη δεύτερη φάση.

Ενδεικτική η περίπτωση του νοσοκομείου Αττικόν όπου οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις βάρβαρες ώρες εργασίας αλλά και για τα επιπλέον καθήκοντα που τους ανατίθενται την ώρα μάλιστα που καλούνται να περάσουν από αξιολόγηση.

Όπως λέει το σωματείο των εργαζομένων στο Αττικόν: “Για την εξέλιξη της μάχης ενάντια στην «αξιολόγηση» (νόμος 4250 κλπ). Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία εφαρμογής του ανθρωποφάγου αυτού νόμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Όπως ανακοινώσαμε πρόσφατα, η αυτοαξιολόγηση στο ΑΤΤΙΚΟ (όπως και στους περισσότερους οργανισμούς του δημοσίου), δεν προχώρησε και ουσιαστικά έχει καταρρεύσει, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων (στο νοσοκομείο μας περίπου 650 εργαζόμενοι) αρνήθηκαν να αυτοαξιολογηθούν και κατέθεσαν τα φύλλα «αξιολόγησης» στο σωματείο, ασυμπλήρωτα και ανυπόγραφα.

Έχουμε τώρα περάσει στη 2η φάση. Όπου η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει το νόμο μέσα από τις εισηγήσεις των προϊσταμένων. Και εδώ αποτυχαίνει τραγικά. Έως τώρα 53 προϊστάμενοι (από τους 56 τομείς του νοσοκομείου) έχουν αρνηθεί να εισηγηθούν και έχουν καταθέσει τα φύλλα εισηγήσεων στο σωματείο επίσης ασυμπλήρωτα και ανυπόγραφα.

Έως την Τετάρτη 22/10 καλούμε και τους υπόλοιπους προϊστάμενους να πράξουν το ίδιο. Όσοι δεν το κάνουν, τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν, για να έχουν γνώση όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Τέλος, διευκρινίζουν ότι οι συνάδελφοι που υπηρετούν ως γραμματείς των καθηγητών ανήκουν στο νοσοκομείο και τις Διοικητικές του υπηρεσίες και όχι στον εκάστοτε καθηγητή.

Έρχονται κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων:

Το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12 το πρωί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων στο Σύνταγμα, με βάση το κάλεσμα σωματείων του ΠΑΜΕ.

– Την Κυριακή 2 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων

– Την Πέμπτη 6 Νοέμβρη στη μεγάλη απογευματινή διαδήλωση σωματείων και συλλογικοτήτων από τους δήμους ενάντια στην τρόικα

– Την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 6 μ.μ. στο συλλαλητήριο έξω από την ΕΡΤ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον… αέρα και πάλι το ΠΕΔΥ! Λιγοστεύουν ξανά οι γιατροί

Πότε βγαίνουν τα νέα φάρμακα στην αγορά! Πόσο θα στοιχίζουν;

Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις

Ώρα μηδέν στις εντατικές! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές