Οι ασθενείς θα πληρώνουν για τους ανασφάλιστους! Τι δήλωσε ο Άδωνις για το εισιτήριο των 25 ευρώ

  • Iatropedia
Μια νέα διάσταση για τον προορισμό των χρημάτων που θα εισπράττονται από το εισιτήριο των 25 ευρώ έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Θα εφαρμοσθεί τελικώς το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγές στα νοσοκομεία κανονικά από την 1 Ιανουαρίου του 2014 αλλά τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα πηγαίνουν στους ανασφάλιστους όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει πως αν επιτύχουμε τους οικονομικούς στόχους το νέο χαράτσι των 25 ευρώ θα αποφευχθεί, τελικώς θα υιοθετηθεί κανονικά από το ΕΣΥ.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε μετά τη συνάντησή του με την τρόικα : “ Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους”.

Λίγο νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε διευκρινίσει με δηλώσεις του στον Ant1 ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ που θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 στα νοσοκομεία θα αφορά μόνο στις εισαγωγές για νοσηλεία και όχι για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ενώ επανέλαβε ότι μελετώνται να εισαχθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την επιβολή του εισιτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται κόφτης στη συνταγογράφηση των γιατρών! Τι συμφωνήθηκε μεταξύ τρόικας -Άδωνι

Έλληνες ασθενείς: με τα λιγότερα χρήματα της Ευρώπης! Πόσο κόπηκαν τα κονδύλια

Νέο «μπλόκο» 48 ωρών στα νοσοκομεία από τους γιατρούς! Απεργούν Τρίτη-Τετάρτη

Άδωνις: Δε θα αυξήσουμε τη συμμετοχή στα φάρμακα!