Η άνευ αντικειμένου υφυπουργός Υγείας και ο εκνευρισμός του Μαξίμου!

  • Iatropedia
Αίσθηση αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια του Μαξίμου προκάλεσε δήλωση τηλεοπτική (ΝΕΤ) της νέας υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη που παραβρέθηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ ότι: «ήρθα γιατί δεν έχω τίποτε να κάνω στο υπουργείο γιατί δεν έχω αρμοδιότητες»!

Οι δηλώσεις της κ.Σκοπούλη, που αποτέλεσε πρόσωπο-πρόταση της ΔΗΜΑΡ, προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συζητούσαν όλη την ημέρα την άκρως …αποκαλυπτική δήλωση της κ.Σοφούλη, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ήταν μάλλον ένας τρόπος να πιεσθεί το Μαξίμου ώστε να μοιράσει μια ώρα αρχύτερα τις αρμοδιότητες.

Πάντως η κ.Σοφούλη αν και άπειρη από την πολιτική, φαίνεται να θέλει να γνωρίσει πολύ καλά τον τομέα των φαρμάκων καθώς όπως αναφέρουν πηγές, πιέζει με κάθε τρόπο να αναλάβει τον καυτό φάκελο της φαρμακευτικής πολιτικής.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο υπουργείο Υγείας, δηλώσει συνεχώς σε κατ ιδίαν συνομιλίες της ότι θα μπορούσε να κάνει …θαύματα στο φάρμακο επιβάλλοντας τη συνταγογράφηση με βάσει τη δραστική ουσία.

Για τον ίδιο λόγο οι δύο πολιτικοί της προϊστάμενοι Λυκουρέντζος και Σαλμάς φέρονται να είναι ιδιαιτέρως δυσαρεστημένοι με τις πρωτοβουλίες της κ.ΣΚοπούλη.

Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο ότι στοχεύει να αναλάβει τα φάρμακα καθότι ο σύζυγός της γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι καλός γνώστης του αντικειμένου.

Άλλωστε στην ίδια εκπομπή η Φωτεινή Σκοπούλη έσπευσε να μιλήσει και πάλι δημοσίως για τη δραστική ουσία και πόσο αυτή θα ωφελήσει τους ασθενείς.

Δήμητρα Ευθυμιάδου