Γονείς κατά Λοβέρδου για το «Αγία Σοφία»

  • Iatropedia
Με ανοικτή επιστολή τους 130 γονείς παιδιών που έχουν χειρουργηθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία διαψεύδουν τον υπουργό Υγείας και στηρίζουν τους καρδιοχειρουργούς του νοσοκομείου που τέθηκαν σε αργία με την κατηγορία ότι λογομαχούσαν μέσα στο χειρουργείο και άφηναν τα παιδιά χωρίς επέμβαση.

Την άμεση αποκατάσταση των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων ζητούν με ανοικτή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας 130 γονείς παιδιών που έχουν θεραπευθεί από το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου.

Οι γονείς μιλούν για έναν «τραγικά άδικο πόλεμο λάσπης» που δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί του τμήματος οι οποίοι να σημειωθεί ότι κατηγορήθηκαν από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας ότι καβγάδιζαν μέσα στα χειρουργεία με αποτέλεσμα να ξυπνούν από τη νάρκωση τα παιδιά χωρίς να έχουν χειρουργηθεί. Οι γιατροί τέθηκαν τελικά σε αργία.

Στην επιστολή τους οι γονείς μιλούν ουσιαστικά για μια μεθόδευση που στόχο είχε να κλείσει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο ώστε να ωφεληθούν κάποιοι άλλοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ καταφέρονται και εναντίον του διοικητή του νοσοκομείου στον οποίο είχαν διαμαρτυρηθεί ότι το τμήμα είναι υποστελεχωμένο χωρίς όμως εκείνος να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς ζητούν να αποκατασταθούν άμεσα οι καρδιοχειρουργοί καθότι υποστηρίζουν ότι επί σειρά ετών η προσφορά τους ήταν ανιδιοτελής.