Γονείς καρδιοπαθών παιδιών: 40.000 ευρώ για μια επέμβαση στο Ωνάσειο!

  • Iatropedia
Ουδόλως δωρεάν δεν φαίνεται να είναι οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις παιδιών που πραγματοποιούνται στο Ωνάσειο μετά το λουκέτο που μπήκε στην καρδιοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία σύμφωνα με καταγγελίες 234 γονέων παιδιών με καρδιολογικά προβλήματα.

Δεκάδες παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα προωθούνται πλέον στο Ωνάσειο μετά το κλείσιμο της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία μετά τους γιατρούς που φέρονται να διαπληκτίζονταν εντός του χειρουργείου.

Ωστόσο μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διαβεβαίωνε ότι όσα παιδιά προσωρινά και μέχρι να ξανανοίξει η κλινική στο Αγία Σοφία, μεταφέρονταν στο Ωνάσειο θα αντιμετωπίζονταν δωρεάν, αυτό δεν προκύπτει καθόλου από τις καταγγελίες των γονέων.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν γονείς καρδιοπαθών παιδιών στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο (την υπογράφουν 234 γονείς) το Ωνάσειο ζητά υπέρογκα ποσά για μια επέμβαση παρότι υποτίθεται ότι η όλη διαδικασία θα ήταν δωρεάν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γονείς: «σας γνωστοποιούμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες υπάρχουν γονείς εν αναμονή χειρουργείου, στους οποίους, τώρα, τους ζητήθηκαν από το Ωνάσειο, ποσά 7.000 και 40.000 ευρώ!!!».

Στην επιστολή τους οι γονείς μιλούν για παραπληροφόρηση σχετικά με την υπόθεση της κλινική του Αγία Σοφία και υποστηρίζουν πως οι καρδιοχειρουργοί ουδέποτε διαπληκτίσθηκαν εντός ή εκτός χειρουργείου. Σημειώνουν μάλιστα: «είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή της επέμβασης για τον λόγο αυτόν».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας έθεσε σε αργία δύο καρδιοχειρουργούς του νοσοκομείου και ταυτόχρονα έκλεισε την κλινική επειδή υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε αναβληθεί και χειρουργείο επειδή οι συγκεκριμένοι γιατροί ήταν σε διαμάχη μεταξύ τους.

Από την πλευρά τους οι γιατροί που είναι τώρα σε αργία επισημαίνουν από την πλευρά τους ότι υποστηρίζουν ότι η δυσλειτουργία του παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, δεν οφειλόταν σε έλλειμμα κυρίως επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των γιατρών», αλλά στην υποστελέχωση του Κέντρου με κύρια και αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.