Γονιμοποιημένο ωάριο 7 ημερών εμφυτεύτηκε σε Ελληνίδα και γεννήθηκε υγιέστατο παιδί

  • Iatropedia
Είναι υγιέστατο και ήρθε στον κόσμο στην Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα σκορπώντας την ευτυχία στους γονείς του. Ο λόγος για ένα μωράκι που γεννήθηκε με εξωσωματική σπάζοντας ρεκόρ παραμονής στο εργαστήριο πριν εμφυτευτεί στη μήτρα της μητέρας του.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την χαρά της μητρότητας ένιωσε την περασμένη εβδομάδα μια γυναίκα 48 ετών η οποία παρά την πολύχρονη ταλαιπωρία, κατάφερε να αποκτήσει το πρώτο της παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση στο ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών. Ο μαιευτήρα -γυναικολόγος, ειδικός στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, δρ Κωνσταντίνος Πάντος, εφήρμοσε στην περίπτωση αυτή για πρώτη φορά στην Ελλάδα (ίσως μέσα στις 10 πρώτες στην ΕΕ) την μέθοδο που διατηρεί το γονιμοποιημένο ωάριο σε εργαστηριακό περιβάλλον επί 7 ημέρες ώστε να γίνουν περισσότερες εξετάσεις πριν εμφυτευτεί στη μήτρα.

«Είναι ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση να διατηρούμε όσο το δυνατόν περισσότερα 24ωρα τα γονιμοποιημένα ωάρια στο εργαστήριο ώστε να αφήνουμε την φύση να αποφασίζει ποιο είναι κατάλληλο να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη και ποιο δεν είναι. Εμείς αυτό που χρειαζόμαστε είναι χρόνος ώστε να διεξάγουμε όσες περισσότερες εξετάσεις μπορούμε πριν το εμφυτεύουμε στη μήτρα της γυναίκας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα γεννηθεί ένας βρέφος χωρίς κληρονομικές νόσους», δήλωσε στο iatropedia.gr ο κ. Πάντος.