ΓΝΑ Ευαγγελισμός: Και επίσημα τέλος στους «εργολαβικούς» εργαζόμενους καθαριότητας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως είχε υποσχεθεί η διοίκηση του ΓΝΑ "Ευαγγελισμός", προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του νοσοκομείου, κλείνοντας οριστικά την πόρτα στους εργολάβους που εκμεταλλεύονταν δεκάδες εργαζόμενους. Εκτός από το όφελος για τους ανθρώπους αυτούς, θα υπάρξει και δημοσιονομικό όφελος της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάστε τι αναφέρει η διοικήτρια του νοσοκομείου:

Στις 9.1.2018 έλαβε τέλος μετά από 20 χρόνια το καθεστώς των εργολάβων καθαριότητας στο «Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύναψη 280 ατομικών συμβάσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας (260 καθαρίστριες/στές και 20 εργάτριες/τες).

Η μετάβαση από το καθεστώς της ανάθεσης σε εξωτερικό Συνεργείο Καθαριότητας στη νέα μορφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, ήταν εξαιρετικά ομαλή και χωρίς προβλήματα. Οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα ορισθέντα κριτήρια του άρθρ. 63 του Ν.4430/2016 και του άρθρ. 107 του Ν.4461/2017, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρ. 21 του Ν.2190/1994 και φυσικά τις αδιάβλητες διαδικασίες – σε όλα τα στάδια- υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Στην πλειονότητά τους, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν σήμερα, είναι τα ίδια πρόσωπα που απασχολούντο μέχρι πρόσφατα στο Συνεργείο Καθαριότητας με το παλαιό καθεστώς. Τονίζεται, ότι σύμφωνα με την κατατεθείσα από τις υπηρεσίες οικονομοτεχνική μελέτη, το προϋπολογισθέν δημοσιονομικό όφελος υπερβαίνει το 1.000.000 € σε ετήσια βάση.

Μισθός

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται για παρεχόμενη εργασία 6 ωρών στο μικτό ποσό των 954,07 € και για εργασία 8 ωρών, στο μικτό ποσό των 1.272,10 € (συμπεριλαμβανομένου του ανθυγιεινού επιδόματος και του επιδόματος 2 ανηλίκων τέκνων).

Οι εργαζόμενοι, ανταποκρίθηκαν μαζικά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση στις νέες διαδικασίες πρόσληψης, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους και τον ενθουσιασμό τους κατά την υπογραφή των συμβάσεων. Οι ετεροχρονισμένες πληρωμές και η αβεβαιότητα που τους διακατείχε μέχρι πρόσφατα, έλαβε οριστικά τέλος.

H ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΝΑΓΙΑ ΜΗΤΣΑΚΗ