Γκαλά Όπερας για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένα γκαλά όπερας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την καρκίνο του μαστού, διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΑΕΛΙΑ σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στις 16 Οκτωβρίου στο ΜΜΘ. Η συναυλία αυτή διοργανώνεται σε μία εποχή όπου ο καρκίνος του μαστού έχει πάρει επιδημικές τάσεις, πλήττει πλέον μία στις οκτώ γυναίκες στην Ευρώπη, αλλά και έναν στους 100 άντρες, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος της ΑΕΛΙΑ, Αθηνά Γιαννοπούλου.

Στη συναυλία που φέρει τον τίτλο «Η Μελωδία της ΑΕΛΙΑ» οι διεθνώς καταξιωμένες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες της λυρικής σκηνής, η σοπράνο Ελένη Καλένος και η μετζο σοπράνο Αντιγόνη Παπούλκα, υπό τη μουσική διεύθυνση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ΚΟΘ, Ζωής Τσόκανου, θα ερμηνεύσουν άριες από την Τόσκα, την Νόρμα, την Κάρμεν αλλά και ντουέτα από το λυρικό ρεπερτόριο. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Κατερίνα Λέχου.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:00 με ένα καλωσόρισμα του κοινού προσφέροντάς του ένα ποτήρι ροζ κρασί στο φουαγιέ του ΜΜΘ, όπου μία ώρα πριν το γκαλά θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα τις φωταγωγημένες με ροζ χρώμα Ομπρέλες του Ζογκολόπουλου. Στο διαγωνισμό είχαν δηλώσει συμμετοχή 60 ερασιτέχνες φωτογράφοι που είχαν φωτογραφήσει τις Ομπρέλες τις οποίες είχε φωταγωγήσει η ΑΕΛΙΑ για 4η χρονιά φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Οκτώβριο μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Όπως ανέφερε η κ. Γιαννοπούλου, η ΑΕΛΙΑ δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, από ανθρώπους με ευαισθησίες προς τους συνανθρώπους τους. Σκοπός της ΑΕΛΙΑ είναι η συμβολή στην εκστρατεία κατά του καρκίνου τους μαστού και η βοήθεια στους νοσούντες και στη ζωή τους μετά την νόσο.

Στόχοι

Στους στόχους της οργάνωσης είναι η οικονομική ενίσχυση απόρων γυναικών με καρκίνο του μαστού συμβάλλοντας στην κάλυψη της φαρμακευτικής αγωγής, των χημειοθεραπειών, των ακτινοθεραπειών, των χειρουργικών επεμβάσεων και της αποκατάστασης. Επίσης, η ΑΕΛΙΑ διαθέτει τράπεζα με 30 περούκες χημειοθεραπείας από όπου όποια γυναίκα με καρκίνο του μαστού έχει ανάγκη μπορεί δανείζεται περούκα και να την χρησιμοποιεί όσο την έχει ανάγκη. Πέρσι η ΑΕΛΙΑ κάλυψε την πλήρη θεραπεία επτά αποδεδειγμένα άπορων γυναικών.