Γιορτή της Μητέρας και ενημέρωση κατά του καρκίνου των ωοθηκών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την Κυριακή 8 Μαΐου, στην Γιορτή της Μητέρας, η οποία φέτος συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των Ωοθηκών, η Roche Hellas οργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τις μητέρες και την μουσική, στο πλαίσιο της καμπάνιας «for HER»!

Στην Μαρίνα του Φλοίσβου από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά με την καθοδήγηση ειδικών θα ζωγραφίζουν μηνύματα αγάπης σε υφασμάτινες τσάντες για να τις προσφέρουν ως δώρο στις μητέρες τους.

«Η καμπάνια «for HER» βρίσκεται και φέτος δίπλα στη μητέρα και το παιδί με σκοπό να ενημερώσει και να μεταφέρει το μήνυμα ότι η γνώση και η έγκυρη διάγνωση αποτελούν όπλα για τη γυναίκα απέναντι στον καρκίνο. Σας καλούμε όλους να δημιουργήσουμε μαζί πρωτότυπες τσάντες ευαισθητοποίησης, ενδυναμώνοντας το μήνυμά μας.» δήλωσε η Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.

Από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της καμπάνιας «for HER», οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις μορφές του καρκίνου που πλήττουν τη γυναίκα και ειδικά για τον καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος αποτελεί την 5η συχνότερα εμφανιζόμενη μορφή καρκίνου στις γυναίκες στην Ευρώπη και είναι η 1η αιτία θανάτου ανάμεσα στους γυναικολογικούς καρκίνους στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν.

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί την πρώτη ολιστική καμπάνια ενημέρωσης κοινού στην Ελλάδα για τον καρκίνο της γυναίκας. Με μηνύματα και δράσεις που απευθύνονται σε όλους – γιατί όλοι έχουμε μία πολύτιμη γυναίκα στη ζωή μας – η καμπάνια «for HER» έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον καρκίνο της γυναίκας και να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της νόσου. Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, ξεκίνησε τις δράσεις της το 2015 ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.ά.).

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου. Αρωγοί της καμπάνιας για το 2016 είναι η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στο πλαίσιό της υλοποιούνται μία σειρά δράσεων όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Η Roche, με την καμπάνια «for HER» θέλει να κάνει σε όλους γνωστό ότι η συγκεκριμένη νόσος μέσα από την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με μηνύματα όπως «για μια γυναίκα που αξίζει πολλά, για εσένα, για εκείνη…», «ευαισθητοποιήσου, ενημερώσου, ενημέρωσε», «σε θέλω δίπλα μου!», «ζήσε τη ζωή σου και όχι τη νόσο σου» η καμπάνια “for HER” αποτελεί ουσιαστικά μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.